25 maart 2023

Wadden Rally 2023

Harlingen

zesde editie van deze heerlijke rally

de eerste van het jaar!


Op zaterdag 25 maart zal de 6e editie van de Lions-Waddenrally worden verreden, een fondswervende rally die wordt georganiseerd door Lionsclub Franeker-Harlingen. De volledige opbrengst zal naar een nader te bepalen goed doel gaan.

De rally start, net als de eerste twee edities, om 09:30 met een briefing met koffie op de start- en finishlocatie, het Entrepotgebouw in Harlingen.

U krijgt precies uitgelegd wat de spelregels zijn en wat er van u wordt verwacht. Een rally rijden is namelijk een andere ervaring en beleving van auto rijden.
Het is een samenwerking tussen bestuurder en navigator. De navigator wijst de bestuurder aan de hand van de kaarten de weg en de bestuurder let op de controles langs de route. Daarnaast moet er nog een bepaalde gemiddelde snelheid gereden worden. Kortom: samenwerken!

Ook krijgt u verschillende zaken uitgereikt als de deelnemersnummers, de rallyschildjes en het routeboek.

Vanaf 10:00 gaat er om de minuut een equipe van start. Er wordt een route gereden bestaande uit drie etappes waarbij er iedere etappe op een andere manieren zal worden genavigeerd.

Vanaf 16:30 zal er weer worden gefinisht bij het Entrepotgebouw. Hier is de mogelijkheid om een drankje te nuttigen en ervaringen uit te wisselen, waarna aansluitend (rond 18:00) de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Aansluitend wordt een luxe buffet geserveerd.

Doordat wij voor het organiseren van de rally de samenwerking hebben gezocht met Business Rally Events, een professionele organisatie die regelmatig vergelijkbare rally’s organiseert, is de inhoud en de organisatie van de rally gewaarborgd.