1 oktober 2022

Rotary Westerwolde Hondsrug Rally 2022

Stadskanaal

ontdek de herfst

De Rotary Club Westerwolde-Hondsrug organiseert op zaterdag 1 oktober 2022 de 5e editie van de Westerwolde-Hondsrug Rally. De klassieker van het mooie Noorden, kortweg de WHrally. Het is de organisatie gelukt om een uitdagende route van ongeveer 180 kilometer uit te stippelen met unieke en verrassende locaties. Deze 5de Rotary Westerwolde-Hondsrug Rally staat open voor ‘Klassiekers’ ( een auto die ouder is dan 25 jaar) en voor ‘Future Classics’. Met deze laatste categorie bedoelen we auto’s die het in zich hebben een klassieker te worden, maar nog niet de leeftijd hebben bereikt. Een standaard ‘leaseauto’ valt over het algemeen niet in deze categorie.

Zowel de beginnende rallyrijder als de ervaren rijder vinden plezier en uitdaging in de WHrally. De rally is voor iedereen te rijden, of je nu wel of geen ervaring hebt met Classic Car rally’s. De WHrally wordt gereden in het mooie Westerwolde en Hondsrug gebied en de route bevat prachtige plekken waar menigeen nog nooit zal zijn geweest. Het mooie jaargetijde, waarin de WHrally plaatsvindt, maakt het plaatje compleet.


De rally zal worden uitgezet door Wopke Hettema van Business Rally Events, alom bekend met deze tak van sport en organisator van meerdere rally’s zoals de Silverlegrally, Ride 4 Light en niet te vergeten de Beaujolais Rally’s .

Wopke en zijn team verzorgen een interessante, goed uitgezette rally. U zult tijdens deze route het Westerwolde en Hondsrug landschap beter leren kennen in een rit van ongeveer 180 km, waarvoor u zo’n 6 uur onderweg bent. Er wordt gebruik gemaakt van diverse kaartleessystemen zoals de bekende bolpijl, kaartfragmenten met ingetekende punten en fotoherkenning. Er worden diverse opdrachten en controles ingebouwd om tot een eindklassering te komen. Het is dus geen snelheidsrit!
Een professioneel serviceteam met monteurs en eventueel een vervangende auto, rallyschild, deurnummers (stickers) en deskundige begeleiding maken onderdeel uit van deze dag.

Tevens krijgt iedere deelnemer een aandenken en misschien wel een prijs!