17 0f 18 oktober

RRR RIVM Richtlijn Rally

Drachten-Groningen v.v.

De doe het zelf rally volgens de richtlijnen van het RIVM

Geen rally dit jaar? Mooi wel! Wij organiseren de tweede editie van de RRR, De RIVM richtlijn rally. Deelname is helemaal gratis, al zouden we een kleine donatie zeer op prijs stellen! 

De tweede corona golf is onderweg en de beperkingen nemen weer toe. We kunnen niet voorspellen welke impact dit gaat hebben op onze geliefde rally sport.

Is het mogelijk om toch een rally te organiseren, zonder vergunning en met inachtneming van de Corona maatregelen? Ja dat kan dus wel!

In navolging op de eerste RRR organiseren we op 17 en 18 oktober de tweede editie. we geven jullie de kans om zelfstandig een route rijden. Wij zetten op 17 oktober s'avonds de routecontroles langs de weg en vanaf 19.00 uur versturen wij de route naar ons mailingbestand en stellen we deze beschikbaar op onze website en op Facebook.

Het werkt als een normale rally, er is een reglement, routecontrolekaart en uiteraard twee uitdagende proeven. dit keer een tour - en sportklasse! Totale duur van de rally is ca 3 uur.  We zijn nog druk aan het nadenken wat we verder nog aan leuke dingen onderweg kunnen doen.

Je gaat op 1 van bovengenoemde data zelfstandig naar de startlocatie. Daar zal duidelijk een startpunt zijn waar vandaan je vertrekt. Onderweg staan letters en cijfers (geen stempels want we willen niet dat je de auto uitgaat en een stempel wordt dan door meerdere personen aangeraakt...) Ook zitten er tijdcontroles in. Jullie krijgen hier geen doorkomst tijd, maar jullie schrijven op basis van jullie kilometerstand en gemiddelde snelheid zelf de ideale rijtijd naar de post op.

De winnaar ontvangt van ons een leuke prijs!

Inschrijven is niet nodig, download de route en ga op 1 van de data naar de startlocatie op een tijdstip wat jou het beste past.

de routecontrole gaat via een app, uitleg staat straks in het routeboek. je krijgt hiervan direct een uitslag.