1 juni 2025

Silverleg Rally

Wolvega

Voorjaarsklassieker Wolvega e.o.

Dit wordt alweer de 12e editie van de jaarlijkse Silverlegrally, waarbij de opbrengst ieder jaar naar een goed doel gaat. 


We hebben nu, net als voorgaande jaren, één klasse met daarin voldoende uitdagingen voor de ervaren rallyrijders, maar zodanig dat het ook voor de minder ervaren rijders goed te doen is. Met de verrassingen onderweg wordt het een dag om niet te vergeten. Tot slot hebben we aan het einde de prijsuitreiking!
Business Rally Events uit Drachten, onder andere bekend van de legendarische Beaujolais Trophy’s, is opnieuw gecontracteerd om een mooie route uit te zetten. De start is zoals gebruikelijk in het centrum van Wolvega.
We rekenen opnieuw op een gevarieerd deelnemersveld van de volgende automerken: MG, Alfa Romeo, Porsche, BMW, Austin Healey, Opel, Mercedes Benz, Volvo, Fiat, Citroen, Mini, Saab, VolksWagen, Honda, Mohr Rush, Mazda, Peugeot, Studebaker, TVR en Triumph.

Voor degenen die nog niet eerder hebben meegedaan verwijzen wij u graag naar de foto’s van afgelopen vijf zonovergoten edities.

De goede doelen

De goede doelen voor de opbrengst van de rally moeten nog worden bepaald.

Silverleg

De rally is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger en de stichter van New York: Pieter Stuyvesant. Pieter is geboren in Peperga en werd in 1643 gouverneur van Curaçao. In een gevecht met de Spanjaarden werd zijn been afgeschoten en kreeg hij een houten been, dat hij met zilveren sieraden liet bespijkeren. Zo kwam hij aan zijn bijnaam: Silverleg.

Later werd hij in 1647 directeur-generaal van Nieuw Nederland met als hoofdplaats Nieuw Amsterdam, de plaats die later uitgroeide tot New York.