11 juni 2017

Silverleg Rally

Wolvega

De 5e editie van de jaarlijkse Silverlegrally in Wolvega

Silverlegrally

Zondag 11 juni 2017

Vanuit Wolvega door het eigenzinnige, waterrijke Friesland.

Op zondag 11 juni 2017 wordt de 5e editie van de jaarlijkse Silverlegrally in Wolvega verreden, waarbij de opbrengst naar de stichting Noordzeeziekte gaat.

Daarom wordt dit jaar anders dan andere jaren! We hebben nu één klasse met daarin voldoende uitdagingen voor de ervaren rallyrijders, maar zodanig dat het voor de minder ervaren rijders goed te doen is. Met een nieuw routesysteem en verrassingen onderweg wordt het een dag om niet te vergeten. Tot slot hebben we aan het einde van de dag vijf prijzen!

Business Rally Events uit Drachten, onder andere bekend van de legendarische Beaujolais Trophy’s, is opnieuw gecontracteerd om een boeiende route in het afwisselende Friese landschap uit te zetten.

De start is zoals gebruikelijk op het centrumplein in Wolvega.

We rekenen opnieuw op een gevarieerd deelnemersveld van de volgende automerken: MG, Alfa Romeo, Porsche, BMW, Austin Healey, Opel, Mercedes Benz, Volvo, Fiat, Citroen, Mini, Saab, VolksWagen, Honda, Mohr Rush, Mazda, Peugeot, Studebaker, TVR en Triumph.

Voor degenen die nog niet eerder hebben meegedaan verwijzen wij u graag naar de foto’s van afgelopen vier zonovergoten edities.

Als u zich voor 1 april inschrijft maakt u gebruik van de vroeg-boek-korting!

De goede doelen

Voor de opbrengst van de rally dit jaar hebben we drie doelen gekozen:

  • Stichting Noordzeeziekte
  • Voedselbank
  • Gered Gereedschap Wolvega
  • De Noordzeeziekte is uiterst zeldzaam, wereldwijd zijn er 25 gevallen bekend. In Nederland hebben slechts 10 mensen deze ziekte, waaronder Luna een meisje van zes jaar uit Leeuwarden. Haar ouders hebben de Stichting opgericht met als doel wetenschappelijk onderzoek voor de behandeling van de Noordzeeziekte mogelijk te maken.
  • De Voedselbank Weststellingwerf wil gezinnen, die in de samenleving door uiteenlopende oorzaken nauwelijks over voldoende financiële middelen beschikken, met een tweewekelijks voedselpakket een steuntje in de rug geven.
  • In Wolvega staat één van de grootste werkplaatsen van Gered Gereedschap van Nederland. Met 35 vrijwilligers wordt ruim vijf ton aan ingeleverd gereedschap gered en klaargemaakt en verzonden naar projecten in ontwikkelingslanden.

Om dit goede werk mogelijk te maken is geld nodig voor onderdelen en transport van het gereedschap.

Silverleg

De rally is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger en de stichter van New York: Pieter Stuyvesant. Pieter is geboren in Peperga en werd in 1643 gouverneur van Curaçao. In een gevecht met de Spanjaarden werd zijn been afgeschoten en kreeg hij een houten been, dat hij met zilveren sieraden liet bespijkeren. Zo kwam hij aan zijn bijnaam: Silverleg.

Later werd hij in 1647 directeur-generaal van Nieuw Nederland met als hoofdplaats Nieuw Amsterdam, de plaats die later uitgroeide tot New York.

silverlegrally sponsors 2015